اگر چه در بین انواع کفپوش ها می توان کفپوش پی وی سی را بادوام ترین گزینه به شمار آورد اما این به منزله عدم نیاز به مراقبت از این نوع کفپوش نیست. در واقع هر کفپوش و یا هر وسیله و یا کالای دیگری برای آن که دوام مطلوبی را از خود نشان داده و بتوان مدت بیشتری از آن استفاده نمود بایستی به خوبی مورد مراقبت قرار گیرد. از این رو در این مطلب ما سعی کرده ایم به بررسی راهکارهایی جهت افزایش دوام و ماندگاری و نیز حفظ زیبایی کفپوش های پی وی سی بپردازیم.

به طور معمول مقاومت بالای کفپوش های پی وی سی باعث شده است که این نوع از کفپوش ها به انتخابی مناسب به منظور استفاده در محیط های پررفت و آمد تبدیل گردند. اما در این بین به منظور دوام هر چه بیشتر این کفپوش توصیه می شود راهکارهای زیر را در پیش بگیرید:

 

  • تهیه کفپوشی مرغوب

 

اولین گام در جهت داشتن کفپوش هایی بادوام انتخاب کفپوشی با جنس مرغوب است. هر چه شما در زمان خرید کفپوش دقت بیشتری به کار برده و محصول باکیفیت تری تهیه کنید در زمان استفاده نیز کار شما برای مراقبت از این کفپوش راحت تر می باشد و دوام بیشتری خواهد داشت. به طور معمول در تهیه کفپوش های مرغوب از دو لایه اورتان و وینیل استفاده شده و از این رو این کفپوش ها علاوه بر آن که خیلی دیرتر دچار لکه شده به نسبت دیگر نمونه ها مقاومت بیشتری نیز داشته و لایه رویی آن ها ضخیم تر است.

 

  • نصب صحیح کفپوش پی وی سی

پس از تهیه کفپوشی مرغوب دومین گام پراهمیت در زمینه نگهداری از کفپوش پی وی سی نصب صحیح آن می باشد. در واقع نصب کفپوش نیز می تواند در ماندگاری و دوام آن نقش بسیار پررنگی داشته باشد.

کفپوش های پی وی سی حتما بایستی در آخرین مرحله از ساخت و ساز ساختمان نصب گردند. نصب کفپوش پی وی سی بر روی متریال مختلفی چون چوب، بتن و... قابل اجرا می باشد و تنها کافی است که سطح زیرین صاف و تمیز باشد.

پس از نصب نیز تا زمان خشک شدن چسب بایستی از قرار دادن وسایل سنگین بر روی آن خودداری شود. علاوه بر آن در زمان چیدمان وسایل نیز توصیه می شود برای وسایل سنگینی چون مبلمان و لوازم سنگینی از پایه های سرنده یا چرخ استفاده نمایید.

از دیگر موارد قابل اهمیت در رابطه با نصب کفپوش پی وی سی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. دمای محیط از 48 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از نصب بایستی در محدوده 18 تا 29 درجه سانتی گراد باشد.
  2. برای خشک کردن زیرسازی کف از دمایی شبیه به دمای اتاق استفاده نمایید. علاوه بر آن حتما کفپوش، چسب ها و سایر تجهیزات نیز بایستی در دمای فضای مورد نصب نگهداری شوند.
  3. برای جلوگیری از وجود هر گونه رطوبت اضافه ای در هوا بایستی برای فضا شرایط تهویه مناسبی در نظر گرفته باشد.
  4. محیط مورد نظر بایستی دارای رطوبت پایینی باشد.

توصیه می شود برای نصب صحیح کفپوش پی وی سی حتما شرایط ذکر شده را فراهم نموده و همچنین از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

 

  • نظافت مرتب کفپوش پی وی سی

 

یکی دیگر از مواردی که در زمینه مراقبت از کفپوش پی وی سی به دوام هر چه بیشتر این کفپوش ها کمک خواهد نمود پاکسازی منظم و روتین آن هاست. در واقع شما بایستی به صورت منظم گرد و غبار، جرم، دوده و... را از روی کفپوش برداشته و به این شکل بافت اصلی کفپوش و الگوی زیرین آن را از آسیب دیدگی و خط و خش حفظ کنید. چنانچه کفپوش پی وی سی مورد نظر در محیط های پررفت و آمد به کار برده شده است این موضوع از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار خواهد بود.

 

  • استفاده از پادری

در صورت استفاده از کفپوش پی وی سی در محیط های شلوغی چون پارکینگ منزل، فروشگاه و محیط های تجاری و... بهتر است برای آن که افراد با پای خاکی و گلی روی کفپوش نرفته و یا اینکه به دلایل دیگر کفپوش ها روغنی، کلی و خاکی نشوند در بخش ورودی از یک پادری استفاده کنید. این کار می تواند در تمیز نگه داشتن کفپوش ها بسیار موثر عمل نماید. اما با این حال باز هم اگر کفپوش ها دچار لکه شدند می توانید تنها به کمک دستمالی آغشته به مواد شوینده طبیعی و آب گرم کفپوش را تمیز کنید.

  • استفاده از اسپری و پولیش

به غیر از نظافت و پاکسازی مرتب و روتین نیاز است که هر از گاهی به ویژه در رابطه با کفپوش پی وی سی مورد استفاده در کف محیط های پررفت و آمد کفپوش را با اسپری براق کننده و پولیش برق انداخته و به این شکل به حفظ زیبایی این کفپوش کمک کنید.

  • استفاده از مواد شوینده مناسب

برای پاک کردن کفپوش ها تنها کمی رطوبت و یک تی کافی است و نیازی به روش های شستشوی بسیار حرفه ای و دشوار نیست. توصیه می شود در زمینه شستشو کفپوش های پی وی سی به هیچ عنوان از مواد شیمیایی قوی و اسیدی استفاده نکرده و تنها از مواد شوینده طبیعی کمک بگیرید.