تنوع رنگی موکت، جذابیت آن را بیشتر کرده است. برای دکوراسیون اتاق کودک ، هیچ نگرانی ندارید زیرا هر رنگی که بخواهید حتما در فروشگاه پیدا می کنید. این کفپوش نرم و انعطاف پذیر، عایق گرما و سرمای خوبی است. سرمای کف در زمستان موجب آزار کودکان می شود. با نصب موکت در اتاق کودک، دیگر نگران انتقال سرما نیستید. موکت عایق حرارتی خوبی است و گرما و سرما را منتقل نمی کند.

انواع موکت اتاق کودک قابلیت شستشو و نظافت را دارد. در صورت کثیف شدن موکت می توانید با آب و مواد شوینده، محل را تمیز کنید. در نظافت هفتگی، با استفاده از جاروبرقی همه گرد و خاک ها تمیز می شود. موکت از پخش شدن گرد و خاک در فضا، جلوگیری می کند. گرد و غبار در الیاف موکت جمع می شود و با مکش جارو برقی به سادگی تمیز می شود.

ویژگی های موکت مناسب کودک

اولین اصل برای والدین اینست که اتاق کودک، از همه لحاظ دارای ویژگی های ایمنی باشد. در واقع این مکان ویژه کودک دکوراسیون می شود و باید محدودیت های حرکتی و روانی کودک در آن لحاظ شود. کفپوش های سخت و غیر قابل انعطاف، مناسب اتاق بچه های خردسال نیستند. کودکان زیر 3-4 سال در اثر افتادن روی سطوح سخت سنگی و سرامیکی دچار مشکلات جدی می شوند.

ضربه به سر کودکان در سال های نخست زندگی بسیار خطرناک است. برای جلوگیری از آسیب های احتمالی و شکستگی اعضا، توصیه می شود از کفپوش های نرم و انعطاف پذیر نظیر انواع موکت، به عنوان کفپوش اتاق کودک استفاده شود. این محصولات در طرح و رنگ متنوعی تولید شده اند و همگی ضریب اطمینان بالایی دارند. برخی از دیگر ویزگی های موکت برای اتاق کودک این ها هستند:

 

  • موکت اتاق کودک باید دارای الیاف نرم و انعطاف پذیری باشد.
  • مواد به کار رفته در موکت باید نسبت به لکه پذیری مقاومت بالایی داشته باشد.
  • رنگ های به کار رفته در موکت باید استاندارد بوده و آلرژی تولید نکند.
  • این محصول می بایست قابلیت نگهداری و تمیزکاری را داشته باشد.
  • در صورت لزوم بتوان کفپوش را به راحتی شستشو داد بدون اینکه آسیبی به الیاف یا رنگ ها وارد شود.
  • ثبات رنگ و استفاده از رنگ های غیر استاندارد در این محصول ضروری است
  • تنوع طرح، نقش و رنگ در این محصولات وجود داشته باشد
  • موکت هایی که برای اتاق کودکان خریداری می شود باید دارای الیاف متوسط و بلند باشد
  • جهت حفظ ماندگاری موکت، محصولات متراکم تر برای اتاق کودک طراحی می شود

الیاف موکت اتاق کودک

در حال حاضر همه موکت های موجود در بازار از الیاف پلی پروپیلن، پلی استر، اکریلیک، تریکستا، پشمی و یا نایلونی تولید می شوند. کیفیت موکت بستگی به الیاف به کار رفته در تولید آن دارد. الیاف طبیعی نظیر پشم در تولید محصولات گران تر به کار می روند. الیاف پشمی بسیار زیبا و لوکس هستند اما اگر فرزندتان دچار آلرژی باشد نمی توانید از موکت با الیاف صد در صد طبیعی استفاده کنید. از طرفی الیاف مصنوعی نظیر نایلون اصلا گزینه ای مناسبی برای کفپوش اتاق کودکان نیستند. کارشناسان توصیه می کنند برای کفپوش اتاق کودک از انواع موکت با الیاف ترکیبی استفاده کنید. بهترین پیشنهاد ترکیب الیاف پشم و نایلون است که هم نرمی و دوام زیادی دارد و هم در مقابل لک و کثیفی بسیار مقاوم است.

موکت پرز بلند انتخاب خوبی برای اتاق نوزادان است و موقع سینه خیز رفتن موجب سُر خوردن و لغزیدن کودک نمی شود. اما کودکان بزرگتر بازیگوش هستند و مدام اسباب بازی هایشان را در اتاق پراکنده می کنند. تمیز کردن اتاق با این موکت های پرز بلند کمی مشکل تر است. برای جلوگیری از این مشکل می تونید موکت پرز بلند با تراکم بالاتر را خریداری کنید.محصولات کم تراکم برای اتاق کودک مناسب نیستند.

موکت تایل و رول

کیفیت موکت ارتباطی با رول یا تایل بودن آن ندارد. انواع موکت ایرانی خوب به صورت رول و تایل تولید شده که هر دو برای اتاق کودک مناسب هستند. اما با انتخاب موکت تایل یک تیر و دو نشان می زنید. در واقع هر وقت بخشی از موکت کثیف شد، می توانید همان تایل را شسشتو دهید و نیازی به شستن کلی موکت نیست. از این نظر موکت تایل ارحجیت دارد. برخی از افراد تصور می کنند که تایل ها برای دکوراسیون اداری، تولید شده اند. دکوراتیوها محدودیتی در اجرای موکت تایل برای ساختمان های مسکونی، نمی بینند.

تایل ها در قطعات مربعی شکل تولید می شوند و موقع نصب، دور ریز ندارند. معمولا این طراحی برای سرتاسر اتاق خواب نیست. موکت تایل را می توان مثل یک قطعه قالی در وسط اتاق پهن کرد. امکان ترکیب دو یا چند رنگ در کفپوش وجود دارد و با کمی خلاقیت، طراحی اتاق کودک به مراتب زییباتر می شود.

معمولا موکت های تایل را روی پارکت لمینت یا کفپوش های چوبی، استفاده می کنند. در صورتی که سطح اتاق با سرامیک یا کفپوش سنگی پوشیده شده توصیه می شود موکت رول را به صورت سرتاسری در اتاق پهن کنید. نصب موکت رول در اتاق کودک دو امتیاز بزرگ دارد.

 

 

 

اولین و مهم ترین آن، ایجاد ایمنی بیشتر در کف اتاق است. به این ترتیب خطر آسیب به کودک، کم می شود. البته با ایت ترفند می توانید سرامیک های قدیمی و رنگ و رو رفته را نیز پوشش دهید. با انتخاب انواع موکت طرح دار و ساده رولی، حس و حال اتاق هم تغییر می کند. جالب تر اینکه هر وقت کودک بزرگتر شد و یا از طرح موکت خسته شدید می توانید یک موکت مدل جدید را جایگزین کنید.

طرح و رنگ موکت

استفاده از رنگ های شاد در دکوراسیون اتاق کودکان ضروری است اما مجبور نیستید موکت رنگ روشن و یا جیغ انتخاب کنید. رنگ های شاد را در ترکیب وسایل بازی، ملحفه و پرده، مبلمان و کوسن ها به دنیای کودکان وارد کنید. برای کفپوش ها رنگ های خنثی مناسب تر هستند. این رنگ ها قابلیت ست کردن با دیگر لوازم را دارند و جالب تر اینکه خیلی لکه ها را نشان نمی دهند. اگر اتاق خواب خیلی کوچک است طرح های ساده تر موکت را انتخاب کنید تا فضا خیلی شلوغ نشود! استفاده از طرح های پر نقش و رنگارنگ به شرط کاهش لوازم اتاق مشکلی ایجاد نمی کند.

تراکم موکت

تراکم عبارت از میزان نخ به کار رفته در هر متر مربع است. هرچه میزان تراکم در بافت موکت بیشتر باشد، انسجام و به هم فشردگی نخ بافت، بیشتر است. در این صورت محصول تولید شده دارای انعطاف بیشتر، مقاومت سایشی بالاتر، استحکام بهتر و دوام بسیار بیشتر است. محصولات با کیفیت دارای تراکم بالاتری هستند و سالیان بیشتری به زیبایی و کیفیت روز اول، دوام دارند. قیمت موکت کم نیست پس با خرید محصولات مرغوب تر، حداکثر استفاده را از موکت داشته باشید.

ضخامت موکت اتاق کودک

 

محصولات ضعیف و با ضخامت کمتر اصلا مناسب اتاق کودک نیستند. موکت های استاندارد و با کیفیت، دارای یک لایه زیره هستند. این لایه مقاومت موکت را بیشتر می کند و طول عمر موکت بالاتر می رود. لایه های ضخیم به این سادگی ها آسیب نمی بینند. نخ های بافته شده موکت در لایه زیرین، فیکس شده و محکم باقی می ماند. هر چه ضخامت لایه زیرین ( بکینگ موکت) بیشتر باشد، محصول نهایی ضخیم تر خواهد بود. بنابراین برای اتاق کودک روی گزینه هایی با ضخامت بیشتر، فکر کنید.

منبع : شرکت گامان تزئین جاوید